Apelsinikeeks
Kogus: ühele
Koostisosad
180 g väherasvast 45% margariini
135 g suhkrut
näputäis soola
3 muna
1 apelsin
1 sidrun
5 tl jahvatatud mandleid
240 g jahu
80 g tärklist
4 tl küpsetuspulbrit
60 g vähekalorilist apelsinikeedist
apelsinikooreribasid
Valmistamine
Valmistusviis
Vahusta margariin suhkru ja soolaga.
Löö ükshaaval juurde munad.
Riivi apelsini- ja sidrunikoor, pressi mahl välja.
Sega riivitud apelsini- ja sidrunikoor ning mandlid muna-margariinisegu hulka.
Sega jahu, tärklis ja küpsetuspulber, sõelu vaheldumisi mahlaga taina hulka.
Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm pikkusesse keeksivormi ja küpseta eelsoojendatud 180º praeahjus 55 minutit.
Kuumuta apelsinikeedis ja võõpa jahtunud koogile.
Kaunistai apelsinikooreribadega.
Kommentaarid (0)