Linnuliha retseptid
28. veebruar 2008, 17:42

Mini-kevadrullid

Täidetud filotainarullid.

Koostisosad
1 peeneks hakitud roheline tšilipiprakaun
100 g keedetud või praetud kanafileed
1,2 dl praadimisõli
1 väike hakitud sibul
1 purustatud küüslauguküüs
1 väike porgand, ribadeks lõigatud
1 väike punane paprika, ribadeks lõigatud
hakitud suvisibulat
25 g mungoa idusid
1 tl seesamiõli
4 suurt lehte külmutatud filotaignat (või imeõhukeseks rullitud nuudlitaignat)
1 lahtiklopitud munavalge
kaunistamiseks murulauku
serveerimiseks heledat sojakastet

Valmistamine
Pane tšillipipralt seemnete eemaldamiseks ja viljaliha peenestamiseks kätte kummikindad, sest tšillis sisalduv õli on põletava toimega. Väldi silmade või suu limaskestade puudutamist.
Lõika kanaliha terava noaga peenikesteks ribadeks. Aja 2 sl õli vokkpannil või suurel malmpannil keskmiselt kuumaks, lisa sibul, küüslauk ja tšillipipar ning prae pidevalt segades (stir-fry) 1 minut. Lisa kanaliha, suurenda pliidi kuumust ning prae pidevalt segades, kuni liharibad on pruunistunud. Lisa pannile porgand, sibul ja paprika ja prae pidevalt segades 2 minutit. Viimasena lisa pannile idud ja seesamiõli, sega kiiresti läbi ning tõsta pann kohe pliidilt ära.
Jäta segu jahtuma. Lõika iga filotaigna leht viieks ribaks (nuudlitaigen u 10 x 20 cm suurusteks tükkideks). Pane iga riba otsale täidist, tõsta küljed 1-2 cm ulatuses täidise peale ja keera rulliks. Pintselda rullid, eriti aga otste liitekohad munavalgega üle. Tõsta 15 minutiks lahtiselt külmkappi. Pühi vokk- või tavaline pann köögipaberiga puhtaks, kalla ülejäänud õli pannile ja lase kuumeneda. Lao pannile korraga 4-5 rulli, prae nad mõlemalt poolt krõbedaks ja kuldpruuniks ning tõsta liigse õli eemaldamiseks kahekordsele köögipaberile. Kaunista serveerimisvaagen murulauguga, juurde serveeri sojakastet.