Hiina köök
28. veebruar 2008, 17:40

Küüslauguseened

Täidetud šampinjonid.

Kogus: ühele

Koostisosad
8 suurt täiesti avanenud kübaraga šampinjoni
hakitud suvisibulat
1 purustatud küüslauguküüs
2 sl austrikastet
275-300 g marineeritud tofukuubikuid
200 g konservmaisi
2 tl seesamiõli
soola
jämedalt jahvatatud musta pipart
KAUNISTUSEKS:
peenikesi suvesibularibasid

Valmistamine
Pane ahi kuumenema 200 kraadile. Eralda seenejalad ettevaatlikult kübarate küljest, haki peeneks ja pane kaussi koos sibula ja purustatud küüslauguga. Lisa toiduainetele austri- või sojakaste ja sega kõik läbi. Patsuta marineeritud tofukuubikud köögipaberiga kuivaks ja kalla koos nõrutatud konservmaisiga kaussi, maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi. Lao seenekübarad kausikestena töölauale ja täida valmistatud seguga. Pintselda seeneservad õliga üle, lao küpsetusplaadile ning küpseta 12-15 min ehk kuni seenekübarad hakkavad pehmenema. Kaunista suvisibularibadega.