Küpsetised

Maisijahukook 

triinu, 27. detsember 2004, 13:18
Maisijahukook mustikakastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 klaas kollast maisijahu
3/4 klaasi suhkrut
1/2 klaasi täisteravilja kondiitrijahu
1 1/4 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
2 muna
2 munavalget
1/4 klaasi oliiviõli
1/2 klaasi rasvavaba lisanditeta jogurtit
1 sl värskelt riivitud apelsinikoort
2 sl apelsinimahla
0,6 liitrit värskeid või külmutatud mustikaid
1/4 klaasi punast veini
1 sl apelsinimahla

Valmistamine
  Soojenda ahi 175º C -ni. Pane koogivormi põhja pergamentpaber. Sega suures kausis maisijahu, suhkur, jahu, küpsetuspulber ja sool. Keskmises kausis vahusta munad, munavalged, õli, jogurt, apelsinikoor ja mahl. (Segu peab välja nägema tarretunud.) Lisa segu maisijahule. Vala tainas ettevalmistatud koogivormi. Küpseta u 25 min, kuldkollased ja proovi tikuga. Valmis koogil lase jahtuda u 30 minutit. Võta kook vormist välja,eemalda pergamentpaber ja lase koogil täielikult jahtuda. KASTE: keskmise suurusega kausis sega mustikad, vein ja mahl. Kuumuta keemiseni, pidevalt segades. Keeda u 1 minut. Vähenda kuumust, pange kaas peale ja laske podiseda, pidevalt segades, u 5 min või kuni kaste muutub paksuks. Lase kastmel kausis jahtuda ja serveeri koogiga. Koogist saab 8 portsjonit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee