Linnuliha retseptid

Krõbe pardiliha 

triinu, 27. detsember 2004, 13:16
Aromaatne ja krõbe pardipraad.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 puhastatud noor part kaaluga 1,8-2,2 kg
2 tl soola
5-6 tähtaniisi tervet vilja
1 sl terveid setšuani pipra teri
1 tl vürtsnelki
2-3 pulgakest kaneelikoort
3-4 suvisibulat
3-4 viilu koorimata ingverijuurt
1 dl riisiveini või kuiva šerrit
6 dl friteerimisõli
Serveerimiseks:
12-16 õhukest pannkooki
lehtsalatit
ploomikastet
ribadeks lõigatud suvisibulat
ribadeks lõigatud värsket kurki

Valmistamine
  Eemalda pardi tiivad. Raiu kere piki selgroogu pooleks, hõõru tugevasti soolaga. Pane retseptis loetletud vürtsid ja maitseviljad kuumakindlale alusele, mõõda sinna ka vein. Aseta pardipooled anumasse, keeruta neid maitsesegus ja jäta 4-6 tunniks maitsestuma, iga tunni järel ringi pöörates. Tõsta lind koos alusega aurutisse ja auruta kaane all 3-4 tundi või kauem. Jälgi, et aurutuspott veest kuivaks ei keeks. Tõsta liha aluselt ja lase kaetult 5-6 tundi jahtuda. Part peab enne õlis keetmist olema täiesti külm ja kuiv, muidu nahk ei muutu krõbedaks. Kuumuta õli 180°-ni (kergelt suitsev), pane pardipooled, nahk allpool õlisse ja friteeri 4-5 minutit, seejärel pööra ringi ja jätka veel 1-2 minutit. Tõsta liha õlist välja ja lase nõrguda. Eemalda noa ja kahvli abil liha kontidelt ja aseta kuhjana salatiga vooderdatud vaagnale. Sööja asetab väikesele pannkoogile paar lihatükikest, maitsestab ploomikastmega, lisab sibulat ja kurki ning keerab pannkoogi täidise ümber rulli.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee