Kalatoitude retseptid

Lestafilee seentega 

triinu, 28. detsember 2004, 08:38
Maitesev wok-roog

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g nahaga lestafileed
pool munavalget
2 sl vähese veega pastaks segatud maisijahu
6 dl friteerimisõli
1 sl peeneks hakitud suvisibulat
0,5 tl peeneks hakitud kooritud ingverijuurt
100-150 g viilutatud väikesi šampinjone
1 tl pruuni suhkrut (fariinsuhkrut)
1 sl heledat sojakastet
2 sl riisiveini või kuiva šerrit
1 sl brändit
1,2 dl kanaleent
soola
veidi seesamiõli

Valmistamine
Eemalda kääridega lestafilee küljest pehmed ääreluud, lõika filee koos nahaga paari sentimeetri suurusteks tükkideks. Sega väikeses kausis kokku munavalge, väheke soola ja pool jahupasta kogusest, paneeri kalatükid selles segus. Aja õli wokis või madalas teraskastrulis kuumaks, pane kalatükid ükshaaval õlisse, kokkukleepumise vältimiseks sega õrnalt. Friteeri 1 minut, tõsta vahukulbiga köögipaberile. Jäta alles 2 sl õli ja prae selles sibulat, ingverit ja seeni 1 minuti vältel. Lisa kanaleem, vein, brändi, sojakaste ja suhkur; sega läbi ja lase keema tõusta. Tõsta kala roa hulka, hauta 1 minut. Lisa ülejäänud jahupasta, sega läbi ja lase keema tõusta. Nirista valmis toidu peale seesamiõli ja serveeri kohe.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee