Lestafilee seentega
Kogus: ühele
Koostisosad
500 g nahaga lestafileed
pool munavalget
2 sl vähese veega pastaks segatud maisijahu
6 dl friteerimisõli
1 sl peeneks hakitud suvisibulat
0,5 tl peeneks hakitud kooritud ingverijuurt
100-150 g viilutatud väikesi ampinjone
1 tl pruuni suhkrut (fariinsuhkrut)
1 sl heledat sojakastet
2 sl riisiveini või kuiva errit
1 sl brändit
1,2 dl kanaleent
soola
veidi seesamiõli
Valmistamine
Eemalda kääridega lestafilee küljest pehmed ääreluud, lõika filee koos nahaga paari sentimeetri suurusteks tükkideks. Sega väikeses kausis kokku munavalge, väheke soola ja pool jahupasta kogusest, paneeri kalatükid selles segus. Aja õli wokis või madalas teraskastrulis kuumaks, pane kalatükid ükshaaval õlisse, kokkukleepumise vältimiseks sega õrnalt. Friteeri 1 minut, tõsta vahukulbiga köögipaberile. Jäta alles 2 sl õli ja prae selles sibulat, ingverit ja seeni 1 minuti vältel. Lisa kanaleem, vein, brändi, sojakaste ja suhkur; sega läbi ja lase keema tõusta. Tõsta kala roa hulka, hauta 1 minut. Lisa ülejäänud jahupasta, sega läbi ja lase keema tõusta. Nirista valmis toidu peale seesamiõli ja serveeri kohe.
Kommentaarid (0)