Kalatoitude retseptid

Viie vürtsi kala 

triinu, 27. detsember 2004, 13:19
Paneeritud kalafilee.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
3

Koostisosad
4 tükki (u 700 g)kalafileed - tursk, merelest jms.
1 tl viisikvürtsi
4 tl maisijahu
1 sl seesami- või päevalilleõli
õhukesteks rõngasteks lõigatud suvisibulat
1 tl peeneks hakitud kooritud ingverijuurt
150 g viilutatud pisikesi šampinjone
100-150 g viilutatud minimaisitõlvikuid
2 sl sojakastet
3 sl kuiva šerrit või õunamahla
1 tl suhkrut
soola
jahvatatud musta pipart
serveerimiseks:
stir-fry köögivilju või oaidusid

Valmistamine
  Sega vürtsipulber jahuga ning paneeri kalafileed saadud seguga. Aja õli pannil kuumaks ning prae selles sibulat, ingverit, seeni ja maisiviile pidevalt segades 1 minuti vältel. Tõmba köögivili panni servadesse, pane kalad pannile ja kuumuta 2-3 minutit, üks kord keerates. Sega väikeses anumas kokku sojakaste, vein või mahl; kalla segu kalatükkidele. Lase 2 minutit haududa, riputa kalale soola ja pipart ja serveeri kohe.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee