Väherasvased toidud
27. detsember 2004, 13:04

Ingverikala

Aurutatud ingverikala.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 roogitud mereahven, forell vms kala kaaluga u 700 g
0,5 tl soola
1 sl seesamiõli
2-3 pikuti lõhestatud suvisibulat
2 sl heledat sojakastet
2 sl riisiveini või kuiva šerrit
1 sl kooritud ja peeneks riivitud ingverijuurt
2 sl praadimisõli
KAUNISTAMISEKS:
suvisibularibasid

Valmistamine
ValmistusviisTee terava noaga kala mõlemale küljele 2-3 cm vahedega luuni ulatuvad diagonaalsed sisselõiked. Hõõru kala üleni - nii seest kui väljast - soola ja seesamiõliga sisse. Kata kuumakindel vaagen lõhestatud sibulatega ning aseta kala nende peale. Sega sojakaste ja vein kokku riivitud ingveriga ning kalla ühtlaselt kala peale. Aseta vaagen suure keedunõu või woki põhja pandud restile. Aja anuma põhjal olev vesi ägedalt keema, kata anum kaanega ja auruta 12-15 minutit ehk kuni kala on küps. Aja õli väikeses anumas kuumaks. Tõsta vaagen aurutajast välja, puista kala peale ribadeks lõigatud suvisibulat. Lõpuks nirista kala kuuma õliga üle ning serveeri kohe.