Küpsetised

Piparkoogi-pirnikook 

Sonera, 10. oktoober 2008, 06:27
Piparkoogi-pirnikook sinihallitusjuustuga

500 g piparkoogitainast1 purk pirnikompotti u. poole liitrinemurendatud sinihallitusjuustu400 g hapukoort2 munasuhkurtvaniljesuhkurt Valmistusõpetus: Võta klaasvorm, läbimõõduga 27 cm. Suru pehme tainas vormi põhja ja äärtele. Küpseta 200° C juures umbes 10 minutit. Lao pirnid põhjale (tükelda) pudista peale sinihallitusjuustu puru. Mitte väga palju! Mina panin umbes. Hapukoor sega munadega ja maitsesta suhkruga oma maitse järgi magusaks. Kalla koogile ja pane ahju umbes 20-30 minutiks. Minu pere maitses ja ütles, et halb. Aga katsin koogi toidukilega ja jätsin järgmiseks päevaks. Ei raatsinud ära visata, mõtlesin, et söön ise tükkhaaval. Väga halb ka ei olnud, selline omapärane. Kuid kui pereliikmed järgmine päev nokkisid, siis avastasime kõik, et koogi maitse oli paranenud. Kook oli öösel korralikult tõmmanud ja oli tõesti hea, pehme ja mahlane. Jõuludeks teen kindlasti jälle.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee