Shokolaadi-karamellitort
Kogus: ühele
Koostisosad
PŌHI:
75 g võid
1/2 dl okolaadimaitselist tuhksuhkrut
200 g purustatud okolaadiküpsiseid
KARAMELLKREEM:
4 dl magusat kondenspiima
75 g võid
1/2 dl suhkrut
OKOLAADIKREEM:
200 g peeneks hakitud tumedat okolaadi
1 1/2 dl 35%-list rõõska koort
2 sl suhkrut
40 g võid
KATE: (soovi korral)
1 1/2 dl 35%-list rõõska koort ja riivitud okolaadi
Valmistamine
Sulata või koos tuhksuhkruga paksupõhjalises potis. Lisa purustatud küpsised. Suru saadud mass lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele ning pane külmikusse. Karamellkreem: Sega paksupõhjalises potis kondenspiim, või ja suhkur ning sulata madalal kuumusel. Keeda kreemi, kuni see on paksenenud - u 6 minutit. Lase veidi jahtuda ning vala seejärel koogivormi, küpsisesegu peale. Pane vorm uuesti külmikusse, kuni kreem on tahenenud. Shokolaadikreem: Sega paksupõhjalises potis shokolaad, koor, suhkur ja või. Sulata madalal kuumusel, kuni segu on paks ja ühtlane. Jahuta ja vala segu koogivormi, karamellikihi peale. Aseta vorm uuesti külmikusse. Enne serveerimist võid torti kaunistada vahukoore ja riivitud shokolaadiga
Kommentaarid (0)