Küpsetised

Pähklitega moonikook 

Toidutare, 17. detsember 2004, 11:11
Maitsev mooni-pähklitäidisega kook

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI :
400 g jahu
125 g tuhksuhkrut
1 tl kaneelipulbrit
näpuotsatäis soola
250 g võid
1 muna
TÄIDIS :
200 g jahvatatud mooni-
seemneid
125 ml rõõska koort
3 muna
75 g pruuni suhkrut
3 sl mett
1 tl kaneeli
200 g jahvatatud pähkleid
100 g sidrunisukaadi
100 g apelsisukaadi
koogi peale määrimiseks
1 sl piima
1 munakollane
koogi peale raputamiseks
2 sl tuhksuhkrut

Valmistamine
Segada kokku kõik koogipõhja ained, keerata toidukilesse ja panna 30 minutiks külmkappi. Mooniseemned koos rõõsa koorega ajada keema ja seejärel lasta jahtuda. Vahustada munad, pruun suhkur ja mesi tugevaks vahuks. Lisada mooniseemnemass, kaneel, jahvatatud pähklid, pee- neks tükeldatud sukaad ja ettevaatlikult segada. Vooderdada 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Jagada taigen kolmeks osaks. 1. osa rullida koogivormi suuruseks ja asetada vormi põh- jale. 2. osa rullida pikaks ribaks ja vooderdada sellega vormi serv. Koogipõhjale panna täidis ja määrida see ühtlaselt laiali.  Ülejäänud taigen rullida 0,5 cm paksuseks, lõigata sellest välja tähed (mugav on seda teha pipargoogivormiga) ja ase- tada nad täidisele nii, et nad puutuksid omavahel kergelt kokku. Vahustada kergelt munakollane piimaga ja määrida seguga tähekesi. Küpsetada kooki 45 min 180 kraadi juures. Jahtunud koogile puistata peale tuhksuhkrut. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee