Kiudainerikkad toidud
16. detsember 2004, 14:23

Einekakukesed

Maitsvad einekakukesed.

Koostisosad
0,5 l keefiri või hapupiima
1 tl söögisoodat
1 tl soola
6 dl neljavilja- või nisuhelbeid
3 dl nisujahu
TÄIDIS:
1 purk punaseid ube
2 sl oliiviõli
150 g taist sinki
2 küüslauguküünt
3 sl sidrunimahla
3 sl peenestatud murulauku
näputäis Cayenne’i pipart
soola ja purustatud musta pipart
Serveerimiseks rohelist salatit

Valmistamine
Mõõda purustajasse või köögikombaini 5 dl pudruhelbeid ja töötle jämedaks jahuks. Sega juurde nii palju nisujahu, et kokku saaks 7 dl. Pane ahi sooja temperatuurile 250°C. Sega ained tainaks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 8 kooki ja vormi need märja pannkoogilabidaga ühtlaseks. Küpseta 13 - 16 minutit, kuni koogid on pruunid. Võta ahjust, lao üksteise peale ja mässi kogu pakk fooliumisse, et koogid kõvaks ei läheks; hoia pakki jahtuvas ahjus. Nõruta ja loputa oad sõelal ning töötle köögikombainis koos ülejäänud ainetega ühtlaseks pastaks, maitsesta soovikohaselt. Serveerimiseks tõsta 4 kooki töölauale, kata paksult oapastaga, pane peale salatileht ning kata teise koogiga.