Linnuliha retseptid
16. detsember 2004, 14:13

Idamaine kanasalat

Kanasalat ananassi kastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
6oo g broilerifileed
1 liiter vett
2 kanaleemekuubikut
3 porgandit
1 sibul
1 väike purk maisi vaakumis
100 g kuivatatud aprikoose
100 g rosinaid
4 dl kuskussi
õli
SALATIKASTE:
3 dl ananassimahla
3 sl oliiviõli
3 sl õunaäädikat
3 sl mõrkjat apelsinimarmelaadi
2 tl soola
1 tl Tabasco kastet

Valmistamine
  Lõika porgandid pikuti neljaks, seejärel õhukesteks viiludeks. Peenesta sibul, aja vesi ägedalt keema, lisa pudendatud leemekuubikud ja pisikesteks tükkideks lõigatud kanaliha. Vähenda kuumust ja lase 5 minutit vaikselt haududa, tõsta vahukulbiga väla. Pane leemesse pporgand ja sibul, hauta 6 minutit. Kurna sõelal aga jäta leem alles. Võta sellest 5 dl, aja see uuesti keema, lisa rosinad ja kuskuss; tõsta pliidilt ja hoia 3 - 4 minutit kaane all. Nirista peale paar lusikatäit õli ja tõsta suure kahvliga kohevaks. Vala suurde kaussi ning lisa kõik muud salatiained; tõsta alt ülespoole hästi segamini. Töötle kastmekomponendid saumikseriga läbi, nirista siksakiliselt salati peale ja tõsta uuesti segamini.