Pehme piparkook
Kogus: ühele
Koostisosad
200 g suhkrut
0,5 kl vett
60 g võid (margariini)
2 tl piparkoogi maitseaineid (kaneel, nelk jm)
1 kl hapupiima (keefiri)
1 tl söögisoodat
vajaduse järgi jahu
Valmistamine
Suhkur pruunistatakse pannil, kogu aeg segades lisatakse vähehaaval vesi, seejärel või (margariin). Panni ei tohi tulelt tõsta, muidu muutub suhkur karamelliks. Jahutatud siirupile lisatakse maitseained, hapupiim, söögisooda ja jahu nii palju, et taigen oleks parajalt vedel, hapukooretaoline. Lahtikäiv koogivorm võitatakse ja küpsetatakse kooki 140°C ahjus umbes 50 minutit. Jahtunud koogile määritakse vahele pohlamoosi, pealt võib glasuurida.
Kommentaarid (0)