Linnuliha retseptid
16. detsember 2004, 10:09

Täidetud pardipraad

Jõulupraad, millele lisandiks sobivad hästi ahjukartulid.

Kogus: ühele

Koostisosad
1,5 kilone part
soola
500 g värskeid või 150 g kuivatatud õunu
2 sibulat
200 g hapukapsast
100 g rosinaid
2 kl vett või lihaleent
1 sl jahu
2 sl hapukoort

Valmistamine
Puhastatud part pestakse, kuivatatakse ja hõõrutakse seest soolaga. Õunad tükeldatakse janing segatakse hakiyud sibula, hapukapsa ja pestud rosinatega. Part täidetakse tihkelt ja avaus õmmeldakse kinni. Tõstetakse äärisega pannile, vesi või leem valatakse juurde ja küpsetatakse praeahjus, aeg-ajalt kastetakse praeleemega. Kui praad on valmis, tõstetakse see vaagnale ja tükeldatakse. Leemest valmistatakse kaste, lisades hapukoorega segatud jahu ja keetes 3 - 5 minutit. Lisandiks ahjukartulid. NB! Ahjukartulid tulevad ilusad pruunid, kui need üle võõbata toiduõliga ja koos soolaga puistada peale punast pipart.