Linnuliha retseptid
16. detsember 2004, 09:57

Jõuluhani

Lauale antakse keedetud või küpsetatud kartulite ja hapukapsaga. Salatiks sobivad magushapud marinaadsalatid, ennekõike muidugi kõrvitsasalat.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 - 3,5 kilone hani
2 sl hapukoort
vett
soola
(Täidiseks õunu, kuivatatud ploome või hapukapsast.)

Valmistamine
Puhastatud hani hõõrutakse seest soolaga (soovi korral täidetakse kõhuõõs), õmmeldakse kõhuava kinni ning seotakse jalad, tiivad ning kael nööriga vastu keret. Hani hõõrutakse ka pealt soolaga ja määritakse hapukoorega. Praepannile valatakse veidi kuuma vett ja asetatakse ahju küpsema. Küpsemisajal (2 - 2,5 tundi) kastetakse praeleemega.