Lõunasöögi retseptid

Seapraad 

Toidutare, 23. detsember 2008, 10:03
Maitsev jõulupraad. Juurde pakutakse praetud või küpsetatud kartuleid, pruune kaalikaid, hautatud kapsast või küpseõunu.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg sea reie- või seljaliha
soola
pipart
(sinepit)
vett
1 sibul
peterselli või loorberilehte
(0,5 tl kartulitärklist)

Valmistamine
Lihatükk pannakse ahjupannile vähese kuuma veega, kamarapool all, ja pruunistatakse praeahjus. Kui liha on pruun, hõõrutakse seda soola ja pipraga. Kamar keeratakse üles ja lõigatakse läbi ruudustikuks. Hõrku maitset lisab sinepiga määrimine. Seapraad küpseb umbes 2 tundi 160 - 170°C kuumuses, aeg-ajalt kastetakse praeleemega. Enne küpsetamise lõppu lisatakse ketasteks lõigatud sibul ja petersell (või loorberileht). Soovi korral võib praeleent paksendada külma veega segatud kartulitärklisega.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee