Nädala kook

Aprikoositäidisega tort 

tiina, 28. veebruar 2008, 11:51
Mure pruun pidulauatort,mille täidiseks on aprikoosikompotist püree ja katteks sulatatud šokolaad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
10 min,küpsemiseks 50 min.

Koostisosad
3 dl suhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
4 tl vaniljesuhkrut
1 dl kakaopulbrit
2 muna
3/4 piima
3/4 vett
175 g margariini
TÄIDIS:
1 purk aprikoosikompotti
KATE:
100 g tahvel sokolaadi ja tilk õli või rõõska koort

Valmistamine
Sega kuivained kokku. Vahusta munad ja piim, lisa kuivainetele ja sega. Keeda vesi ja lisa sellele margariin. Lisa kuum vee-margariinisegu viimasena taignale. Kalla taigen margariiniga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi ning küpseta 175º C ahjus 50 min. Tee nõrutatud aprikoosidest püree, poolita jahtunud tordipõhi ja määri püree vahele. Sulata šokolaad veenõus, lisa õli või koort. Kalla vedel šokolaad tordile, kaunista nonparellide, aprikoosiviilude või lilledega.