Nädala kook

Aprikoositäidisega tort 

tiina, 28. veebruar 2008, 11:51
Mure pruun pidulauatort,mille täidiseks on aprikoosikompotist püree ja katteks sulatatud šokolaad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
10 min,küpsemiseks 50 min.

Koostisosad
3 dl suhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
4 tl vaniljesuhkrut
1 dl kakaopulbrit
2 muna
3/4 piima
3/4 vett
175 g margariini
TÄIDIS:
1 purk aprikoosikompotti
KATE:
100 g tahvel sokolaadi ja tilk õli või rõõska koort

Valmistamine
Sega kuivained kokku. Vahusta munad ja piim, lisa kuivainetele ja sega. Keeda vesi ja lisa sellele margariin. Lisa kuum vee-margariinisegu viimasena taignale. Kalla taigen margariiniga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi ning küpseta 175º C ahjus 50 min. Tee nõrutatud aprikoosidest püree, poolita jahtunud tordipõhi ja määri püree vahele. Sulata šokolaad veenõus, lisa õli või koort. Kalla vedel šokolaad tordile, kaunista nonparellide, aprikoosiviilude või lilledega. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee