Lõunasöögi retseptid

Lillkapsas hakklihaga 

Toidutare, 17. detsember 2004, 10:57
Maitsev ahjuvorm lillkapsast ja hakklihast juustukastmega, mis sobib ka peolauale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 lillkapsapea
1 sl sidrunimahla
1 tahke saiake
1 mugulsibul
400 g segahakkliha
3 sl hakitud peterselli
150 g riivitud juustu
1 muna
jahvatatud punane ja must
pipar
30 g jahu
30 g võid
125 ml lihapuljongit
100 ml piima
50 ml rõõska koort
muskaatpähklit
8 kirsstomatit

Valmistamine
Terve lillkapsapea keeta vähese soolaga maitsestatud vees, kuhu on lisatud sidrunimahl, 10 minutit. Leotada vees tahke saiake. Mugulsibul hakkida. Pigistada saiakesest vesi välja ja segada hakkliha, sibula, peterselli, muna ja poole koguse riivitud juustuga. Maitsestada soola ja pipraga. Määrida rasvaga ümmargune vorm ja panna sinna hakklihamass ringikujuliselt, nii et keskele jääb tühimik. Sinna panna lillkapsas. Kuumutada jahu võis, lisada lihapuljong, piim ja koor. Lasta keema tõusta. Segada üljäänud juust vedelikuga, mait-sestada soola, pipra ja muskaatpähkliga. Kaste valada lillkapsale. Küpsetada ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Suruda kirsstomatid hakklihamassi ümber lillkapsa ja küpsetada veel 10 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee