Lõunasöögi retseptid

Küpsetatud seafilee 

Ruth, 16. detsember 2004, 12:58
Marineeritud maitsev seapraad, mis sobib hästi jõululauale.

Kogus: ühele

Koostisosad
600 g sea sisefileed
4 dl kuiva veini või õunamahla
VŪRTSISEGU:
1½ sl pruune sinepiseemneid
1 tl fenkolit
1 tl koriandrit
1 tl köömneid
1 tl purustatud musta pipart
2 tl münti
½ spl sinepijahu
½ tl ingverit
½ tl jämedat meresoola
½ tl suhkrut
KŪPSETUSKOTTI:
1 dl vett või veini
GLASUUR:
1-2 sl pehmemaitselist sinepit
KASTE:
1 ½ dl praeleent
2 dl valget veini või õunamahla
2 dl koort
4 spl kastmepaksendajat
1 tl mett
1-2 tl rosé pipart
KAUNISTUSEKS:
jõhvikaid

Valmistamine
  Sega vürtsisegu, jahvata kõik ained peenaks. Aseta filee nõusse ja kalla peale vein. Lisa 1/3 vürtsisegust marinaadile ja lase vähemalt 4 tundi või üle öö külmkapis seista. Kuivata filee ja määri selle pind sinepiga. Kalla peale vürtsisegu. Tõsta filee küpsetuskotti, lisa vesi küpseta 200º C ahjus 25 minutit. Valmista kaste. Vala fileest väljavalgunud vedelik läbi sõela keedunõusse ja lisa vein või mahl. Keeda vedelikku, kuni sellest pool on alles. Lisa kuumale vedelikule koor ja kastmepaksendaja. Maitsesta kaste mee ja rosé pipraga.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee