Küpsetatud seafilee
Kogus: ühele
Koostisosad
600 g sea sisefileed
4 dl kuiva veini või õunamahla
VŪRTSISEGU:
1½ sl pruune sinepiseemneid
1 tl fenkolit
1 tl koriandrit
1 tl köömneid
1 tl purustatud musta pipart
2 tl münti
½ spl sinepijahu
½ tl ingverit
½ tl jämedat meresoola
½ tl suhkrut
KŪPSETUSKOTTI:
1 dl vett või veini
GLASUUR:
1-2 sl pehmemaitselist sinepit
KASTE:
1 ½ dl praeleent
2 dl valget veini või õunamahla
2 dl koort
4 spl kastmepaksendajat
1 tl mett
1-2 tl rosé pipart
KAUNISTUSEKS:
jõhvikaid
Valmistamine
Sega vürtsisegu, jahvata kõik ained peenaks. Aseta filee nõusse ja kalla peale vein. Lisa 1/3 vürtsisegust marinaadile ja lase vähemalt 4 tundi või üle öö külmkapis seista. Kuivata filee ja määri selle pind sinepiga. Kalla peale vürtsisegu. Tõsta filee küpsetuskotti, lisa vesi küpseta 200º C ahjus 25 minutit. Valmista kaste. Vala fileest väljavalgunud vedelik läbi sõela keedunõusse ja lisa vein või mahl. Keeda vedelikku, kuni sellest pool on alles. Lisa kuumale vedelikule koor ja kastmepaksendaja. Maitsesta kaste mee ja rosé pipraga.
Kommentaarid (0)