Toidukordade retseptid

Südamesaiakesed 

Triinu, 16. detsember 2004, 11:16
Jõulusaiakesed

Kogus: ühele

Koostisosad
5 dl piima
50 g pärmi
2 tl soola
2 dl (170 g) suhkrut
1 sl kardemoni
12 - 14 dl (750 - 900 g jahu
200 g margariini või võid
MÄÄRIMISEKS:
muna
KAUNISTUSEKS:
nonparelle
pärlsuhkrut
kirsse

Valmistamine
Sulatada pärm käesoojas piimas, lisada muud ained ja lõpuks sulatatud või või margariin. Sõtkuda taigen ühtlaseks ning lasta kerkida soojas kohas kahekordseks. Jagada taigen kaheks osaks. Voolida osad umbes 20 x 30 cm suurusteks ribadeks. Vormida taignast südamekujulisi saiakesi. Seda on hea teha väikese südamekujulise vormiga, kui see on olemas. Siis asetada saiad küpsetuspaberi peale, katta rätikuga ja panna sooja kohta kerkima. Määrida kerkinud saiakesed munaga ja riputada peale kaunistuseks nonparelle (saadaval on ka värvilist pärlsuhkrut) ning torgata iga südamekese keskele külmutatud või konservkirss. Küpsetada ahjus 225 kraadi C juures 8 - 12 minutit (olenevalt saiade paksusest).  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee