Linnuliha retseptid
15. detsember 2004, 20:55

Kanalihasült

Lisandiks sobivad keedetud kartul, äädikas, sinep, mädarõigas.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kana (1 kg)
1½-2 liitrit vett
1 porrulauk vōi sibul
1 porgand
1 petersell vōi tükike sellerit
soola
5 tera pipart
30 g ˛elatiini
peterselli- vōi tillilehti
kurgi- vōi tomativiile
keedetud muna

Valmistamine
  Puhastatud kana pestakse ja lõigatakse tükkideks ning pannakse külma veega keema, nii et vesi üle kanaliha ulatub. Keema tõusnud vedelikult riisutakse vaht, keedetakse nõrgal tulel edasi. Broileri keetmisel lisatakse maitseained kohe pärast vahu korjamist, vanema kana puhul siis kui liha on pool pehme. Keetmise ajal riisutakse ära pealetõusev rasv (rasv rikub vedeliku maitset). Pehme ja luudelt eralduv liha tõsta vedelikust välja jahtuma. Kurna vedelik, vajadusekorral selita . Zhelatiin leota külmas vees, siis sulatakse kuumaveevannis ja lisatakse kurnatud vedelikule. Jahtunud liha lõigatakse terava noaga väiksesteks kuubikuteks ja segatakse vedelikuga. Külma veega niisutatud vormide või kausside põhjale asetatakse peterselli- või tillilehti, porgandi-, kurgi-, tomati- ja munaviile. Sült tõstetakse ettevaatlikult peale ja hoitakse külmas kohas, kuni kallerdub.