Prantsuse köök
28. veebruar 2008, 07:57

Jõuluhalg

Prantsuse rullbiskviit. Ehtsa prantsuse jõuluhalu tegemisel kasutatakse valget tordipõhja, aga maitsva pruuni halu saab, kui põhi valmistada unelmakoogi retsepti järgi.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 muna
1 ½ dl suhkrut
1 dl nisujahu
½ dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS:
1 ½ dl piima
1 dl rõõska koort
1 muna
1 ½ sl maisijahu
1 sl kakaopulbrit
½ dl suhkrut
1 - 2 tl vanillisuhkrut
170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
¾ dl tuhksuhkrut
½ dl punši või rummi

Valmistamine
Pane ahi kuumenema 225 kraadini C. Vooderda plaat küpsetuspaberiga. Sega nisujahu, kartulijahu ja küpsetuspulber. Vahusta munad ja suhkur. Lisa kergelt segades jahusegu. Pane tainas plaadile ning küpseta ahju keskosas 7 - 8 minutit. Löö kook välja küpsetuspaberile. Sega piim, koor, muna, maisijahu, kakaopulber ja suhkur potis ühtlaseks seguks. Kuumuta puukahvliga segades, kuni täidis pakseneb. Võta pott tulelt, lisa vanillisuhkur ning lase täidisel jahtuda. Sulata mikrolaineahjus või veevannis šokolaad. Vahusta kausis või ja tuhksuhkur. Lisa täidis väikeste osade kaupa ning tugevalt kloppides. Lõpuks sega täidise hulka sulatatud šokolaad. Pane tubli pool täidisest kilekotti ja tee selle nurka pritsimeise jaoks väike auk. Kata kook ligi poolega täidisest ning keera see rulli. Lõika otstest paari sentimeetri pikkused tükid ning pane tordi peale. Pritsi ülejäänud täidis tordi peale triipudeks. Kaunista tort kokteilikirsside, mandlilaastude ja šokolaaditerakestega.  Portvein, kohv