Kiudainerikkad toidud

Jokeri mütsid ehk glasuuritud martsipan 

Toidutare, 15. detsember 2004, 13:41
Jokeri mütsid 
Glasuuritud mandlimassist maiustused.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g mandlimassi
toiduvärvi (nt kollane ja roheline)
GLASUURIKS:
2 dl suhkrut
3/4 dl vett
2 tl glükoosi (apteegist)
1 g äädikat

Valmistamine
 
Alusta glasuurist. Sega suhkur, vesi, glükoos ja äädikas potis. Keeda kõrgel kuumusel kuni segu pakseneb (140º C). Proovi kas glasuur on valmis, selleks torka kokteilitikk glasuuri ja seejärel kohe koos suhkrulahusega külma vette. Glasuur on valmis kui hangub kohe. Pool galsuuri värvi kollaseks ja pool roheliseks.
Veereta mandlimassist pähklisuurused kuulid. Tõsta kuulid kahe kahvli abil suhkrulahusesse ning seejärel tõsta küpsetuspaberile hanguma. Hoia maiustusi toatemperatuuril.

SOOVITUS:
Toiduvärvi asemel saab edukalt kasutada ka safranileotist ja rohelise värvi jaoks kuivatatud spinati leotist. Lisa need glasuuri keetmisel kohe alguses massi hulka.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee