Hiina köök

Praetud loomaliharibad 

Triinu, 16. detsember 2004, 10:01
Hiina rahvustoit. Kuivaks praetud loomaliharibad.

Kogus: ühele

Koostisosad
350 - 400 g veiseliha
1 suur porgand
2 - 3 sellerivart
2 sl seesamiõli
1 sl riisiveini või kuiva šerrit
1 sl teravat oakastet
1 sl heledat sojakastet
1 peeneks hakitud küüslauguküüs
1 tl pruuni suhkrut (fariinsuhkrut)
õhukesteks rõngasteks lõigatud suvisibulat
0,5 tl peenelt riivitud kooritud ingverijuurt
maitse järgi jahvatatud fagarat e setšuani pipart

Valmistamine
Lõika liha terava noa abil võimalikult peenikesteks ribadeks, talita samuti sellerivarte ning porganditega. Kalla kuumale pannile seesamiõli ja vähenda kohe pliidi kuumust; lisa pannile vein ja liharibad ning prae pidevalt segades kuni liha punase värvuse kadumiseni. Kui pannile on jäänud vedelikku, nirista see tassi. Kuumuta segades, kuni liha on täiesti kuiv. Lisa oakaste, sojakaste, küüslauk ja suhkur ning sega põhjalikult läbi. Kalla pannile ka porgand ja seller. Reguleeri kuumus maksimumile, jätka segamist ning lisa sibul, ingver ja hautamisvedelik. Jätka segades praadimist, kuni kogu vedelik on aurustunud, maitsesta setshuani pipraga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee