Hiina köök
16. detsember 2004, 10:00

Sealiha mu shu

Hiina rahvustoit. Sealiha muna ja seentega.

Kogus: ühele

Koostisosad
15 g kuivatatud hiina seeni
200 g seafileed
200 - 250 g hiina kapsast
115 g nõrutatud bambusevõrseid (konserv)
suvisibulat
3 muna
1 tl soola
3 sl heledat sojakastet
4 sl praadimisõli
1 sl riisiveini või kuiva šerrit
Serveerimiseks teelusikatäis seesamiõli

Valmistamine
Leota seeni külmas vees 25-30 minutit, loputa voolava vee all. Nõruta sõelal ja lõika õhukesteks viiludeks. Tükelda sealiha võimalikult peenikesteks ribadeks. Lõika ka hiina kapsas, bambusevõrsed ja sibul hästi õhukesteks viiludeks. Klopi munad kausis näputäie soolaga lahti. Kalla pannile 1 sl õli ja valmista munahüüve, st lase muna väikesel kuumusel segades kergelt hüübida, kuni pind veel niiskelt läigib. Tõsta kohe pannilt ära ja hoia soojas. Kalla pannile ülejäänud õli, suurenda kuumust ja prae sealiha pidevalt segades 1 minut kuni punakas värvus kaob. Lisa seened, kapsas, sibul ja bambusevõrsed ja prae segades veel 1 minut. Lisa roale ülejäänud sool, sojakste ja vein. Kuumuta toiduaineid koos vedelikuga segades 1 minut, seejärel kalla pannile munahüüve, purusta kulbi või spaatliga ja sega hästi läbi. Piserda roog üle seesamiõliga ja serveeri kohe.