Lõunasöögi retseptid
28. veebruar 2008, 07:38

Sealiha kastmes

Sealiha ingveri ja musta oa kastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
250 g seafileed
1 purustatud küüslauguküüs
1 sl riivitud kooritud ingverijuurt
1 dl kanaleent
2 sl kuiva šerrit
1 sl heledat sojakastet
1 tl suhkrut
2 tl maisijahu
3 sl maapähkliõli
2 punast paprikat
2 kollast paprikat
diagonaalselt tükeldatud suvisibulat
3 sl tükeldatud musti konservube
KAUNISTAMISEKS:
värsket koriandrit

Valmistamine
Lõika sealiha ristkiudu õhukesteks viiludeks, sega kausis küüslaugu ja ingveriga. Lase toatemperatuuril 15 minutit maitsestuda. Vispelda väikeses anumas kastmeks leem, šerri, sojakaste ning suhkruga segatud maisijahu; jäta ootama. Prae maitsestunud sealiha kuumas õlis pidevalt segades 2 - 3 minutit. Kalla pannile paprikaribad ja sibulatükid, prae segades veel 2 minutit. Lisa pannile oatükid ja kaste ning kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. Serveeri kuumalt, kaunista värske koriandriga.