Lambalihasült
Lambaliha retseptid
15. detsember 2004, 20:41

Lambalihasült

Lisandiks sobivad keedetud kartul, mädarõigas, sinep, äädikas.

Kogus: ühele

Koostisosad
1½ kg kondiga lambaliha vōi u 500 g kondita lambaliha
2 tl soola
1 liter vett
10-15 valge pipratera
2 loorberilehte
1 tl tüümiani
veidi tillioksi
1 kollane mugul sibul
VEDELIK:
8 ˛elatinilehte
5 dl keedetud puljongit
½ dl valget kuiva veini
½ tl suhkrut
1 dl hakitud tilli.

Valmistamine
  Pane liha külma veega keema, riisu vaht. Lisa maitseained, till ja tükeldatud sibul. Keeda tasasel tulel kaane all u 1-1½ tundi. Jahuta. Võta liha veest välja ja riisu rasvaine puljongilt. Puhasta liha kondist ja rasvast. Lõika tailiha väikesteks tükkideks. Pane ˛elatinilehed 5-minutiks külma vette. Võta lihakeeduveest 5 dl ja lase keema tõusta. Maitsesta veini ja suhkruga. Võta zhelatinilehed veest välja jasulata puljongis. Sega tükeldatudliha ja hakitud till, jaga vormidesse ja valapeale maitsestatud puljong. Tõsta külmutuskappi tarretuma.