Magushapu lambaliha
Kogus: ühele
Koostisosad
350 - 400 g lambaliha
1 sl kollast oakastet
6 dl friteerimisõli
0,5 tl peenelt riivitud kooritud ingverijuurt
pool õhukeselt viilutatud värsket kurki
1 sl heledat sojakastet
1 sl hiina riisiveini võikuiva errit
2 sl valget veiniäädikat
2 sl fariinsuhkrut
3 - 4 sl kanaleent või vett
1 sl vähese veega pastaks segatud maisijahu
0,5 tl seesamiõli
Valmistamine
Lõika liha 2 - 3 cm suurusteks õhukesteks tükkideks Sega kausis oapastaga läbi ning lase vahetevahel segades 30 - 40 minutit maitsestuda. Kalla õli woki või kastrulisse, aja kuumaks. Friteeri liha 30 - 40 sekundit kuni punane värvus kaob. Tõsta suure vahukulbiga välja ja nõruta. Jäta pannile alles paar teelusikatäit õli, pane sinna ingver kurk, sojakaste, veiniäädikas, suhkur, leem, jahupasta ja seesamiõli ning sega ühtlaselt läbi. Kalla juurde liha, sega hoolikalt läbi.
Kommentaarid (0)