Veiseliha retseptid
15. detsember 2004, 19:53

Loomaliharoog

Loomaliha stir-fri apelsini ja ingveriga.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g ribadeks lõigatud loomalihafileed
1 apelsini riivitud koor ja mahl
1 sl heledat sojakastet
1 tl maisijahu
2,5 cm pikkune tükk ingverijuurt peeneks hakituna
2 tl seesamiõli
1 suur ribadeks lõigatud porgand
õhukesteks rõngasteks lõigatud suvisibulat

Valmistamine
  Sega liharibad kausis apelsinikoore- ja mahlaga, kata kinni ja lase vahetevahel segades toatemperatuuril vähemalt 30 minutit maitsestuda. Kurna marinaad liha pealt ära ja hoia alles. Sega liha sojakastme, maisijahu ja ingveriga. Kuumuta seesamiõli suurel pannil, kalla liha pannile ja prae pidevalt segades 1 minut ehk kuni liha kergelt pruunistub. Lisa porgandiribad ja prae segadess veel 2 - 3 minutit. Sega roa hulka sibul ning apelsinimarinaad, seejärel hauta pidevalt segades keskmisel kuumusel kuni kaste keema tõuseb, pakseneb ja läikivaks muutub.