Nädala kook

Jõulutäht 

Toidutare, 27. veebruar 2008, 08:56
Jõulutäht
Pidulik jõulutort.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit + u 40 minutit küpseb.

Koostisosad
PŌHI:
200 g tumedat plokkšokolaadi
200 g vōid
5 muna
2 dl suhkrut
2 tl lahutavakohvipulbrit lahustatud 1 sl vees
2½ dl jahu
1 dl hakitud pähkleid vōi mandleid
1 tl küpsetuspulbrit
VORMI MÄÄRIMISEKS:
vōid
riivsaia
ŠOKOLAADIKREEM:
250 g tumedat plokkšokolaadi
4 munakollast
3 sl 35%-list rōōska koort
MOKAKREEM:
5 dl 35%-list rōōska koort
2 sl lahustavakohvipulbrit
3 sl suhkrut
KAUNISTUS:
mandlimass
punane,kollane, roheline ja oranzh toiduvärv

Valmistamine
Sulata šokolaad ja või nõrgal kuumusel. Lase veidi jahtuda, sega paar korda samaaegselt. Vahusta muna ja suhkur tugevaks vahuks. Lisa šokolaadisegu ja kange kohv. Sega jahu, küpsetuspulber, hakitud pähklid ning sega tainasse. Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi ning küpseta 200º C juures ahju alumises osas u 40 minutit, (proovi tordipõhja valmidust puutikuga.) Lase koogil jahtuda vormis ja alles siis võta vormista välja. Shokolaadikreem: Sulata šokolaad ja lisa munakollased, ükshaaval, igakord vahusta tugevalt. Kui šokolaadisegu on jahtunud, lisa vahustatud rõõsk koor. Mokakreem: Sega vahustamata koor kohvipulbri ja suhkruga ning lase seista kuni kohv ja suhkur on sulanud. Siis vahusta tugevaks vahuks. Lõika tordipõhi kolmeks ja kata kaks põhja šokolaadikreemega. kõige pealmine põhi kata paksult mokakreemiga, et jääks kerge kuhi peale samas ka kerge kiht ümber tordi. Kaunistus: Kata tort lahtirullitud oranži mandlimassiga ja seejärel lõika välja lehed lahtirullitud punasest ja rohelisest mandlimassist. Lille südamikuks vooli väikesed kollased piklikud torukesed ning aseta lille südamikuks. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee