Makaronitort
Lõunasöögi retseptid
15. detsember 2004, 15:07

Makaronitort

Maitsev soolane suutäis, köögivilja ja peekoniga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TOMATIKASTE:
1 shalottsibul
1 küüslauguküüs
1 sl ōli
2½ dl purustatud tomateid
2 g suhkrut
2 g soola
1 g pipart
½ sl tomatipüreed
300 g makarone (keetmata)
u 15 viilu peekonit (vōi sinki)
150 g baklazhaani
250 g suvikōrvitsat
2½ dl tomatikastet
60 g musti kivideta oliive
1 sl oliivōli
100 g parmesanijuustu v. muu kõva juust
2 sl hakitud punet (oregano)
1½ tl soola
2 g pipart
3 muna

Valmistamine
Valmistusviis
Haki ja pruunista kergelt õlis sibul ja küüslauk.
Lisa purustatud (püreestatud) tomatid, suhkur, pipar ja tomati püree.
Lase kastmel keeda u 5 minutit.
Keeda makaronid pakendil oleva juhise järgi.
Vooderda ümmargune kuumakindel vorm peekoniviiludega
Tükelda baklazhaan ja suvikõrvits õhukesteks viiludeks ning kuumuta õlis u 5 minutit.
Sega keedetud ja nõrutatud makaronid, köögiviljade, tomatikastme, pune, oliivide, juustu, soola ja pipraga.
Vahusta kergelt munad ja lisa makaronisegusse.
Sega kõik korralikult ja vala segu peekoniga täidetud vormi.
Keera peekoniviilud peale kata fooliumpaberiga.
Küpseta 175º C juures u 30 minutit.
Hea teada !
Serveeri kas kohe pärast valmistamist või jahutatult.