Küpsetised

Advendipärg 

Toidutare, 14. detsember 2004, 14:48
Advendipärg
Sobib külmutamiseks.

Koostisosad
25 g pärmi
2 dl rōōska koort
100 g vōid vōi margariini1 g soola
3 sl suhkrut
2 munakollast vōi 1 muna
u 8 dl jahu
TÄIDIS:
200 g riivitud mandlimassi
50 g vōid vōi margariini
2 tl kaneeli
NB!(kui soovid lisada safranit, siis selle koguse peale arvesta 1 g)
MÄÄRIMISEKS:
muna
KAUNISTUSEKS:
pärlsuhkrut

Valmistamine
 
Sulata rasvaine ja lisa (+37º C) rõõsk koor, vedeldatud pärm, sool, suhkur ja muna ning osa jahust. Sega tainas, sõtku tugevalt ja lase kerkida u 20 minutit. Täidise jaoks sega kõik koostisosad. Kerkinud tainas rulli lahti jahuga ülepuistatud lauale (30 x 50 cm), kata täidisega ja rulli kokku pikemast küljest. Tõsta rull küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja keera pärjaks (ring).
Tee kääridega sisselõiked ja murra tipud vasakule ja paremale. Lase veel kord kerkida plaadil u 30 minutit. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga, puista üle pärlsuhkruga ja küpseta 225º C juures ahju alumisesosas u 20 minutit.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee