Küpsetised
15. detsember 2004, 12:31

Kirsipirukas

Muretainast valmistatud kirsipirukas, lisandiks vahukoor.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
200 g jahu
125 g võid või marariini
2 sl hapukoort
1/4 tl soola
1/4 tl söögisoodat
TÄIDIS:
750 g kirsse
4 sl suhkrut
riivitud sidrunikoort
100 g kestadest puhastatud ja hakitud mandleid või pähkleid
vanillisuhkrut
2 sl riivsaia
määrimiseks muna

Valmistamine
Valmistatakse muretainas ja lastakse kaetult külmkapis 30-40 minutit seista. Kirssidelt eemaldatakse kivid, segatakse suhkru, hakitud mandlite või pähklitega ja maitsestatakse vanillishukru ja sidrunikoorega. Pool tainast rullitakse õhukeseks kettaks, pannakse lähtikäivasse koogivormi. Tainast veeretatakse rull ja surutakse vormi serva piruka ääreks. Tainale puistatakse riivsaia, kaetakse täidisega, sellele pannakse ülejäänud tainast vormitud ketas. Tainaservad surutakse kokku, määritakse munaga, torgatakse vardaga sisse mõned augud ja küpsetatakse keskmise kuumusega ahjus 35-40 minutit.