Lihapirukas
Kogus: ühele
Koostisosad
TAINAS:
1,5 kl leiget vett
25 g pärmi
1 tl suhkrut
500 g rukkijahu
1 tl soola
TÄIDIS:
400 g läbikasvanud sealiha
1 suurem sibul
soola
pipart
Valmistamine
Pärm hõõrutakse 1 tl suhkruga vedelaks, lisatakse leige vesi, sool ja jahu. Sõtkutakse tainas ja lastakse kerkida. Liha lõigatakse väikesteks kuubikuteks, praetakse pannil koos hakitud sibulaga ja maitsestatakse soola ja pipraga. Kerkinud tainas rullitakse 1 cm paksuseks ristkülikukujuliseks kihiks ja lõigatakse pooleks. Üks pool tainast asetatakse võitud plaadile, täidis pannakse peale, kaetakse teise tainakihiga, servad surutakse kokku ja lastakse plaadil kerkida. Enne ahju panemist, määritakse pirukas piimaga ja küpsetatakse kuumas ahjus. Ahjust võtmisel pintseldatakse pirukat leige veega või sulatatud võiga.
Kommentaarid (0)