Kiudainerikkad toidud

Paksud ja pehmed piparkoogid 

Toidutare, 25. november 2008, 14:44
Paksud piparkoogid 
Paksud piparkoogid, mis sobivad väga hästi ka või, juustu ja meega.

Koostisosad
2 dl Hele siirup
1.5 dl Fariinsuhkur
75 g Toasoe või
2 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Ingver
2 g Nelk
1 tk Muna
0.5 dl Keefir
1 tl Söögisooda
1 tl Sool
9 -10 dl Jahu

Valmistamine
Sega rasvaine kaneeli, ingveri ja nelgiga. Lisa siirup ja fariinsuhkur. Keeda ja sega sama aegselt.
Vahusta muna kefiiriga ja lisa tainasse. Lase tainal jahtuda. Sega paar korda jahtumise ajal.
Sega söögisooda ja sool vähese jahuga ning lisa siis tainasse. Lisa veel jahu ja sega kuni saad sileda taina. Pane tainas toidukilesse ja tõsta külma kuni järgmise päevani.
Enne küpsetamist lase tainal veidi toas seista, rulli lahti paksu kihina ja lõika välja sobiva kujuga piparkoogid. Aseta piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 200 kraadi C juures ahju keskosas u 10 minutit või kuni piparkoogid on võtnud ilusa värvi. Piparkoogid jäävad keskelt veidi pehmeks. Lase piparkookidel jahtuda plaadil.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee