Paksud piparkoogid
Kiudainerikkad toidud
25. november 2008, 14:44

Paksud ja pehmed piparkoogid (2)

Paksud piparkoogid, mis sobivad väga hästi ka või, juustu ja meega.

Koostisosad
2 dl Hele siirup
1.5 dl Fariinsuhkur
75 g Toasoe või
2 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Ingver
2 g Nelk
1 tk Muna
0.5 dl Keefir
1 tl Söögisooda
1 tl Sool
9 -10 dl Jahu

Valmistamine
Sega rasvaine kaneeli, ingveri ja nelgiga. Lisa siirup ja fariinsuhkur. Keeda ja sega sama aegselt.
Vahusta muna kefiiriga ja lisa tainasse. Lase tainal jahtuda. Sega paar korda jahtumise ajal.
Sega söögisooda ja sool vähese jahuga ning lisa siis tainasse. Lisa veel jahu ja sega kuni saad sileda taina. Pane tainas toidukilesse ja tõsta külma kuni järgmise päevani.
Enne küpsetamist lase tainal veidi toas seista, rulli lahti paksu kihina ja lõika välja sobiva kujuga piparkoogid. Aseta piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 200 kraadi C juures ahju keskosas u 10 minutit või kuni piparkoogid on võtnud ilusa värvi. Piparkoogid jäävad keskelt veidi pehmeks. Lase piparkookidel jahtuda plaadil.