Toidukordade retseptid

Tsitruspiparkoogid 

Toidutare, 14. detsember 2004, 21:52
Tsitruspiparkoogid
Apelsinimaitselised piparkoogid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
u 15 minutit + u 12 minutit küpseb + vähemalt üks ööpäev enne küpsetamist tainas seisab jahedas.

Koostisosad
200 g vōid vōi margariini
3 dl suhkrut
1½ dl heledat siirupit
1 dl kohvikoort
1½ tl ingveri
1½ tl jahvatatud kaneeli
1 apelsini riivitud koor
2 tl bikarbonaati (kergitusaine)
9 dl jahu
KAUNISTUSEKS:
röstitud mandlilaaste vōi värvilisi tordi kaunistusi

Valmistamine
  Sega rasvaine suhkru ja siirupiga, sulata. Lisa kohvikoor sulatatud rasvainesse ning seejärel lisa kõik koostisosad sega korralikult ühtlaseks tainaks. Vormi tainast u 7 cm läbimõõduga rull, paki plastkilesse ja tõsta vähemalt üheks ööpäevaks külmutuskappi. Lõika tainast õhukesed ümmargused viilud, pane küpsetuspaberiga kaetud ahju plaadile. Vajuta kaunistuseks valitud mandlid vms korralikult tainasse ja küpseta 175º C juures ahju keskosas 10-12 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee