Küpsetised
15. detsember 2004, 09:33

Piparmündipräänikud

Maitsvad piparmündimaitselised präänikud.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g jahu
300 g suhkrut
3/4 kl vett
1 tl põdrasarvesoola
paar tilka piparmündiõli
1 sl toiduõli

Valmistamine
  Suhkur ja vesi keedetakse heledaks siirupiks, lastakse jahtuda, lisatakse piparmündiõli, toiduõli, väheses külmas vees lahustatud põdrasarvesool, jahu ja segatakse kiiresti tainaks. Tainast veeretatakse pikk rull, sellest lõigatakse väikesed tükid, veeretatakse pallid, pannakse võitud plaadile, surutakse lamedaks ja lastakse umbes 15 minutit taheneda. Küpsetatakse mõõdukas kuumuses 7-9 minutit, ei pruunistata. Osa vett võib asendada punase marjamahlaga, siis saadakse roosad präänikud.