Nädala kook

Piparpähklid 

Mari, 14. detsember 2004, 21:53
Vaheldus traditsioonilistele piparkookidele.

Kogus: ühele

Koostisosad
250 g siirupit
100 g suhkrut
75 g margariini
1 tl kaneeli
1/2 sidruni riivitud koor
2 sl hakitud sukaadi
1/4 tl pipart
veidi soola
2 sl piima või 1 muna
1 tl põdrasarvesoola

Valmistamine
  Siirup, suhkur ja margariin soojendatakse, lisatakse sool, sukaad ja maitseained. Põdrasarvesool lahustatakse vees või lahtilöödud munas, lisatakse jahtunud siirupile koos jahuga ja segatakse tainas. Tainast lastakse seista 2-3 päeva seista. Siis veeretatakse tainas peenikesed rullid, lõigatakse tükkideks ja vormitakse pähklisuurused kuulid. Küpsetatakse mõõdukalt kuumas ahjus 10-12 minutit. Soovi korral pinseldatakse üle suhkruvõõbaga. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee