Linnuliha retseptid

Jõulukalkun 

Toidutare, 14. detsember 2004, 13:45
Lisanditeks sobivad keedetud või ahjukartulid, kapsas, köögiviljasalatid.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kalkun
½ sidrunit
soola
pipart
2 sl vōid
TÄIDIS:
u 25 kuivatatud ploomi

Valmistamine
Puhasta, pese ja kuivata kalkun, hõõru sidruni, soola ja pipraga, nii seest kui väljast. Pese ploomid ja leota külmas vees, pane need kalkuni kõhuõõnde ning õmble kalkuni kõhuõõs kinni ja vormi lind. Pärast vormimist pane kalkun ahjupannile, lisa vett, määri sulavõiga. Kalkunit peab kogu praadimise ajal kastma sulavõiga ning aeg-ajalt ka praekastmega muidu jääb praad kuiv ja tuim. Kastmeks kasuta praeleent mis on hea maitsestada apelsinimahla ja riivitud apelsinikoorega. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee