Linnuliha retseptid

Jõuluhani 

Toidutare, 14. detsember 2004, 13:40
Lisandiks sobivad ahjukartulid, hautatud kapsas, õunad ja ploomid. NB! Hautatud kapsad on väga maitsvad kui neid hautada hanerasvas.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 hani
½ sidrunit
soola
pipart
TÄIDIS:
700 g väikeseid hapusid ōunu
100 g ploome

Valmistamine
Puhasta hani, pese ja kuivata. Hõõru tugevasti sidruni, soola ja pipraga. Pestud tervetel õuntel eemalda vars ja süda ning pane koos ploomidega kõhuõõnde, seejärel õmble hani kinni ja vormi. Pane hani ahjupannile või kuumakindlasse vormi, rind ülespoole, vala pannile veidi vett, et sinna valguv hanerasv ei kõrbeks. Kui hani on muutunud helepruuniks, kasta teda pannil oleva puljongiga. Vajadusel lisa pannile vett, kui hani liigselt pruunistub, kata pealt võiga määritud pärgamentpaberiga. Hane praadimise aeg oleneb hane suurusest ja hane vanusest. Kui soovid krõbeda nahaga hanepraadi, siis vala hane peale veidi külma vett. Ning seejärel pane tagasi kuuma ahju. Valminud hanel eemalda vormimise niit, täidis võta välja ja tükelda hani. Kastmeks sobib praadimisel tekkinud leem.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee