Lõunasöögi retseptid
14. detsember 2004, 13:36

Jõuluvorst

Vana retsept, 80.-ndatest aastatest

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg sealihahakkliha (vōi 500 g sealiha + 400 g loomaliha + 100 g pekki)
½ dl kartulijahu
1½ sl soola
1 tl jahvatatud valget pipart
½ tl jahvatatud ingverit
2 tl jahvatatud maitsestatud pipart
½ tl jahvatatud nelki
¾ liitrit jääkülma vett
5 meetrit vorstinahka vōi soolikaid

Valmistamine
Pane soolikad 1 tunniks külma vette. Sega hakkliha, kartulijahu, sool ja maitseained. Lisa vajadusel veidi vett. Sega korralikult käega või köögimasinaga. Keeda või prae prooviks veidi ja maitse, vajadusel maitsesta juurde. Täida puhastatud sooled ja seo puuvillase nööriga sobivad pikkused vorstiks. Vorstid sobivad sügavkülmutada, toorelt kilekotti pakitult või keedetult. Keetmine: kuumuta vorsti nõrgal kuumusel u 20 minutit.