Lõunasöögi retseptid

Jõuluvorst 

Toidutare, 14. detsember 2004, 13:36
Vana retsept, 80.-ndatest aastatest

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg sealihahakkliha (vōi 500 g sealiha + 400 g loomaliha + 100 g pekki)
½ dl kartulijahu
1½ sl soola
1 tl jahvatatud valget pipart
½ tl jahvatatud ingverit
2 tl jahvatatud maitsestatud pipart
½ tl jahvatatud nelki
¾ liitrit jääkülma vett
5 meetrit vorstinahka vōi soolikaid

Valmistamine
Pane soolikad 1 tunniks külma vette. Sega hakkliha, kartulijahu, sool ja maitseained. Lisa vajadusel veidi vett. Sega korralikult käega või köögimasinaga. Keeda või prae prooviks veidi ja maitse, vajadusel maitsesta juurde. Täida puhastatud sooled ja seo puuvillase nööriga sobivad pikkused vorstiks. Vorstid sobivad sügavkülmutada, toorelt kilekotti pakitult või keedetult. Keetmine: kuumuta vorsti nõrgal kuumusel u 20 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee