Küpsetised

Ploomikook 

Mari, 15. detsember 2004, 08:47
Ploomikook Evelin Aulik
Kena lauale ja maitsev söömiseks.

Koostisosad
125 g rasvainet
3 muna
150 g suhkrut
0,5 sidrunikoor
125 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
vormi määrimiseks võid ja riivsaia
KATE:
500 g ploome
2 sl tuhksuhkrut
30 g mandleid

Valmistamine
Või vahustada suhkruga, lisada ükshaaval munad, riivitud sidrunikoor ja lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Tainas panna määritud vormi.
Ploomid puhastada, poolitada ja laduda tainale. Peale raputada tuhksuhkrut. Purustatud mandlid raputada servadesse ja ploomide vahele. Küpsetada 150 kraadi C juures 30-35 minutit.
Võib kasutada ka kuivatatud ploome. Sel juhul valmistada koogipõhi ja leotatud ploome keeta enne koogile asetamist mõni tund suhkrusiirupis. Jahtunud koogile võib määrida piimakreemi, seejärel asetada ploomid ja riivida peale sidrunikoort ja puistata mandliribasid.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee