Küpsetised

Viigimarjakook 

Mari, 15. detsember 2004, 08:46
Hõrk kook viigimarjadega

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g rasvainet
200 g suhkrut
4 muna
0,5 sidrunimahl ja riivitudkoor
50 g mandleid
50 g rosinaid
200 g kuivatatud viigimarju
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine
Viigimarjad pesta ja lõigata ribadeks. Rosinad pesta ja kuivatada, seejärel segada viigimarjade ja vähese jahuga. Rasvaine vahustada suhkruga, lisada ükshaaval munakollased, sidrunimahl ja riivitud koor, seejärel hakitud mandlid. Hästi kohevale või- ja munavahule segatakse juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ja lisatakse viigimarjad ja rosinad. Kõige lõpuks lisatakse kõvaks vahustatud munavalged. Tainas panna määritud vormi, katta fooliumiga ja küpsetada 150-170 kraadi C juures kuni 1 tund. 15 minutit enne valmimist eemaldada foolium. Jahtunud koogile raputada tuhksuhkrut.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee