Kalatoitude retseptid

Kalagratään 

Toidutare, 15. detsember 2004, 08:24
Kalagratään
Ahjuroog kalast

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
600 g kalafileed nt lest, tursk
KARTULIPUDER:
1 kg kartuleid
1 dl piima
2 sl vōid
1 tl soola
½ g jahvatatud pipart
1 munakollane
GRATÄÄNKASTE:
3 sl vōid
3 sl jahu
3 dl kalapuljongit
2 dl rōōska koort
1 dl hakitud basiilikut vōi 2 sl hakitud tilli
1 dl riivjuustu nt parmesan v. muu kõva juust
½ tl soola
½ g jahvatatud pipart
KAUNISTUS:
200 g koorimata krevette
maitserohelist

Valmistamine
Valmista kartulipuder. Valmista kaste: sulata rasvaine, lisa jahu, sega. Lisa puljongikuubik, koor ja keeda mõned minutid. Pritsi koogipritsist väikesed kuhjaked kuumakindlasse vormi. Kata vormipõhi vähese kastmega. Keera kalafilee rulli ja täida vormi keskosa. Ūlejäänud kaste vala üle kala. Küpseta 225 kraadi C juures u 20 minutit. Kaunista kooritud krevettide ja värske maitserohelisega.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee