Küpsetised

Riisikook 

Toidutare, 13. juuni 2011, 04:26
Maitsev küpsetis, nii igapäev, kui pidulauale.

Kogus: ühele

Koostisosad
250 g riisi
7,5 dl liitrit piima
100 g võid
pisut soola
100 g rosinaid
1 sl hakitud mandleid
1 sidruni koor
100 g suhkrut
6 muna
vormi määrimiseks võid ja riivsaia

Valmistamine
Riis pestakse kuuma veega ja nõrutatakse. Piim lastakse keema tõusta, lisatakse riis, keedetakse nõrgas kuumuses 20-25 minutit, lisatakse rosinad, või, hakitud mandlid ja pisut soola. Munakollased vahustatakse suhkruga, maitsestatakse sidrunikoorega ja segatakse leige riisipudruga. Lõpuks lisatakse õrnalt segades tugevaks vahuks klopitud munavalged. Mass pannakse võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse koogivormi ning küpsetatakse 180-200 kraadi C juures 40-50 minutit. Jahtunud kook libistatakse tordialusele, sõelutakse peale tuhksuhkrut. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee