Lõunasöögi retseptid

Seenelastiga kartulipaadid 

Ruth, 14. detsember 2004, 21:43
Ahjus küpsetatud kartulid seentega.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 suurt piklikku muredat kartulit
200 g šampinjone, austerservikuid või kupatamist mittevajavaid seeni
1 sibul
2 sl õli
3 sl vett
1 sl jahu
2 dl rõõska koort
purustatud musta pipart
soola
1 dl (50 g) riivjuustu

Valmistamine
  Küüri kartulid hästi puhtaks, poolita pikuti. Pintselda ümberringi õliga ja lao ahjuplaadile või vormi. Küpseta 225 kraadi juures 25 minutit. Vahepeal kuumuta peenestatud sibul õli ja veesegus madalal kuumusel umbes 5 min, seejärel lisa tükeldatud seened ja kuumuta segades kuni seened kokku tõmbuvad. Riputa kuivakskeenud seentele jahu, sega läbi ja lisa korraga kogu koor. Lase keema tõusta ja madalal kuumusel paksuks haududa. Maitsesta segu soola ja pipraga ning jaga pehmeksküpsenud kartulitele. Riputa peale riivjuustu ja küpseta ahjus , kuni juust muutub kuldkollaseks. Hoidu juustu tugevast pruunistumisest, sest siis muutub see mõruks ja saab ebameeldiva lõhna.   

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee