Lõunasöögi retseptid

Seljanka 

Ruth, 14. detsember 2004, 21:39
Seljanka eesti moodi.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 väga suurt sibulat
4 sl õli
1 dl vett
2 dl paksu tomatipüreed
3 tumedat lihaleemekuubikut
2 loorberilehte
5 tera musta pipart
2 hapukurki
200 g viinereid
100g taist sinki
praejääke
paksu hapukoort või jogurtit
soovi korral sidrunimahla

Valmistamine
  Lõika sibulad pikuti neljaks ja seejärel iga sektor õhukesteks viiludeks. Hauta õli ja vee segus madalal kuumusel 15 - 20 minutit , kuni kogu mass on kuldkollane ja pehme, lisa tomatipüree ja hauta vaevalt keevana mõni minut, lisa keev vesi, loorberileht, pipraterad, leemekuubikud, pikuti poolitatud ja õhukeselt viilutatud hapukurgid, tükeldatud sink, viinerid ja praejäägid. Lase aeglaselt keema tõusta, tõsta pliidilt ja hoia kaane all 10 minutit. Püüa loorberileht ja pipraterad välja, maitsesta lõplikult , soovi korral lisa veidi sidrunimahla, tõsta igale portsjonile hapukoort või jogurtit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee