Küpsetised

Safranikringel 

Toidutare, 13. detsember 2004, 08:39
Safranikringel 
Pidulik küpsetis

Kogus: ühele

Koostisosad
1½ kl 20%-list rōōska koort
50 g pärmi
3/4 tl soola
100-150 g suhkrut
1 tl peenestatud kardemoni
2 munakollast
½ g safranit
75-100 g vōid
100 g rosinaid
1 sl hakitud sukaadi
600 gjahu
MÄÄRIMISEKS:
muna
KAUNISTUSEKS:
mandleid

Valmistamine
Soojenda vedelik u 37 kraadinini, lahusta selles pärm, lisa pool jahukogusest ja sega eelkergitatud tainas. Kuivata safran, hõõru peeneks ja leota väheses kuumas vedelikus (koores, piimas või vees). Eelkergitusele lisa suhkruga vahustatud munakollased, safran, sool, kardemon, ülejäänud jahu ja või, sõtku tainas, lisa sukaad ja rosinad. Lase soojas kohas kerkida, vormi sobiva kujuga kringel ja lase küpsetuspaberiga kaetud plaadil uuesti kerkida, määri pealt lahtiklopitud muna- või munakollasega, puista peale hakitud mandleid ja küpseta (keskmise kuumusega ahjus) 200 kraadi juures 30-40 minutit. Küpsetamise alguses, kuni kringli pruunistumiseni, olgu kuumus veidi tugevam, hiljem nõrgem. Kui kringel kipub pealt kõrbema, kata see niiske küpsetuspaberiga ja vähenda kuumust. Valmis kringel lase jahtuda puitalusel rätiku all. Jahtunud kringlise puista peale tuhk- või pärlsuhkrut.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee