Toidukordade retseptid

Safranisai 

Toidutare, 13. detsember 2004, 08:36
Safranisai
Sobib valmistada nii suuri kui ka väikeseid saiakesi

Kogus: ühele

Koostisosad
50 g margariini vōi vōid
5 dl piima
50 g pärmi
1 tl soola
2 tl suhkrut
u 1,5 liitrit jahu
1-2 pakki (½ g) safranit
(suhkrutükk)
125 g margarini vōi vōid
1½ dl suhkrut
1 muna
MÄÄRIMISEKS:
muna
KAUNISTUSEKS:
rosinaid
(pärlsuhkrut)

Valmistamine
Sulata rasvaine ja sega piimaga, soojenda u 37 kraadini. Sega pärm vähese vedelikuga ja lisa soojale piimale, lisa sool, suhkur ja suurem osa jahust ning sega tainas. Sega kuni tainas ei kleepu enam nõu külge. Puista peale veidi jahu ning pane kerkima kuni tainast on saanud kahekordne kogus (u 1 tund). Samaaegselt hõõru safran suhkrutükiga peeneks ja leota kuumas väheses vedelikus, lisa muna. Eelkergitatud tainale lisa safranisegu ja lase veel kerkida. Vormi kerkinud tainast soovitud kujuga saiakesed, lase saiakestel küpsetuspaberiga kaetud plaadil kerkida kahekordseks, pintselda lahtiklopitud munaga. Kaunista rosinate (ja pärlsuhkruga). Küpseta 250 kraadi juures ahju keskosas 8-10 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee